Site Overlay

Oma biewerterrieri

Ennen koiranpennun tai aikuisen koiran hankkimista sinun ja perheesi tulisi tutustua perinpohjin biewerterriereihin sekä kysellä biewerien omistajilta heidän kokemuksiaan rodusta.

Tutustu erityisesti rodun historiaan.

Nykyisin biewerin sukuisia koiria pidetään lähinnä seurakoirina. Koirille tätä seurakoiraroolia on tuskin kerrottu. Näiden sivujen Historia -osiosta löydät sekä koiratyypin varhaisen historian että kertomuksen, miten syntyi biewerterrieri.

Biewerterrieri on hyvin hoidettuna pitkäikäinen. Haluat varmasti, että koirasi on kaikki yhteiset vuotenne hyvin yhteiskuntaan sopeutunut ja tottelevainen yksilö. Rotumääritelmässä lukee erheellisesti, että biewer olisi tottelevainen koira. – Se on sitä,  vain jos sinä sen koulutat. Johdonmukaisella koiran oppimisen päivittäisellä ohjaamisella bieweristäsi kasvaa tasapainoinen ihmisiin luottava yksilö.

Turkinhoito on haasteellista. Jos et tähtää nuoren koiran kanssa näyttelyihin, pidä turkki lyhyenä, kunnes olet kouluttanut koirasi. Parissa vuodessa saat turkista näyttelykelpoisen. 2-4 vuotiaana koirat ovat yleensä kauneimmillaan.

Koira ei voi hyvin, jos sillä on vain olemisen velvollisuus. Ongelmat johtuvat usein siitä, että ihminen ei tee koiran kanssa juuri muuta kuin ruokkii sen ja kävelee sen kanssa tuiskussa ja tuulessa. Koiran hyvinvoinnin kolmas kärki on päivittäinen työ ja koulutus/oppiminen. Ilman työtä ei koiran ruoansulatusjärjestelmäkään toimi oikein.

Osta pentu Suomen Biewerit ry:n suosittelemalta kasvattajalta tai henkilöltä, joka nauttii koiramaailmassa yleistä luottamusta. 

Kennelliiton suojeluksessa biewerterrierin kanssa sopivia lajeja ovat näyttelyt, agility, tottelevaisuus, rallitoko.

Biewerin kanssa onnistuu myös ihmisjäljen ja verijäljen ajaminen. Jäljestäminen on koiralle luontaista työtä, ravinnonhakua.

Ihan vain temppujen opettaminen koiralle on hauskaa yhteistä ajanvietettä. Koiran toiminnan tulisi mieluiten olla vuorovaikutusta ihmisen kanssa. Koiran motorista kehitystä tulee tukea jo pentulaatikosta lähtien. Ohjaa koiraasi ensin elein. Liitä vihjesana vasta, kun koira suoriutuu tehtävästään motorisesti oikein.

Erittäin tärkeää on, että opetat koirasi turkinkäsittelyyn ja päivittäiseen terveydenhoitoon, johon kuuluu rauhallinen seisominen trimmauspöydällä sekä pesu 3-4 kertaa kuukaudessa. Kysy neuvoa kasvattajalta ja käy pennun kanssa vaikka paikkakuntasi trimmaajalla yksityisopetuksessa.

Copyright © 2022 Biewer-terrieri. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes